maine coon katt

Kattutställning

Vill du köpa en raskatt för att senare ställa ut din katt och tävla med den? Då bör du vara extra uppmärksam på varifrån du köper din katt så du kan få garantier på att den inte har några hälsoproblem och kan få se dess föräldrar. Självklart är det ingen garanti för att du kommer att vinna med din katt även om du köper den från en seriös och bra uppfödare men det ökar i alla fall dina chanser. 

Något som vi tycker är otroligt kul när man ställer ut och tävlar med sin katt är att ha på sig profilkläder. Du kan ha med din katts namn, rasen eller kanske ett eget tävlingsnamn eller logga. Det blir en helt annan känsla av att vara ett team med din katt och även om det är fler som deltar i ditt team eller kanske hejar på er och kan visa det med att ha på sig sina profilkläder bland publiken.

Utställningar i Sverige

Det finns massor av tävlingar runt om i Sverige där du kan ställa ut din katt. En kattutställning är framförallt för att sprida kunskap och kännedom om god katthållning förutom att även ge möjlighet till att visa upp olika kattraser i Sverige. 

 

En kattuställning är ett ypperligt tillfälle för olika uppfödare att träffas och dela kunskaper och nyheter med varandra.